Aegon stopt in 2014 als hoofdsponsor van Ajax

Aegon stopt in juni 2014 als hoofdsponsor van Ajax. Dat is een jaar eerder dan was afgesproken. Dit hebben beide partijen gisteren bekendgemaakt.

Aegon blijft daarna wel als partner aan de Amsterdamse voetbalclub verbonden. De verzekeraar kondigde vorig najaar al aan „in principe” te zullen stoppen. Aegon was sinds 2008 hoofdsponsor van Ajax.

In het zevenjarige contract was de optie opgenomen de overeenkomst na vijf jaar te beëindigen. Beide partijen kiezen nu voor de middenweg. Aegon blijft na de beëindiging van het hoofdsponsorschap tot 2016 co-sponsor van Ajax. Daarbij is een optie opgenomen voor verlenging met nog twee seizoenen, tot en met 2018.

Volgens Jan Driessen, directeur communicatie van Aegon, was het belangrijk in een vroeg stadium duidelijkheid te verschaffen. „Wij hopen door tijdige bekendmaking Ajax voldoende tijd te geven een nieuwe, goede shirtsponsor te vinden.”

Commercieel directeur van Ajax Henri van der Aat zegt in een reactie begrip te hebben voor het besluit. „Wij zijn blij dat we de samenwerking verlengd hebben en gaan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat bedrijf zal vanaf het seizoen 2014-2015 onder meer de prominente plek op het shirt van alle elftallen krijgen.”

Aegon trekt zich volgens een officiële lezing terug als hoofdsponsor vanwege de „veranderingen in de financiële wereld” van de afgelopen jaren. De verzekeraar was eerder ongeveer twee decennia hoofdsponsor van schaatsbond KNSB.

Ajax begon beginjaren 80 met TDK als shirtsponsor. Daarna prijkte de naam van de bank ABN Amro bijna twee decennia op het rood-witte shirt.