Advocaat: etentje in restaurant is Badr Hari niet aan te rekenen

Estelle Cruijff en Badr Hari afgelopen vrijdag bij aankomst bij de woning van Estelle, nadat de rechter had bepaald dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten. Foto ANP / Marcel Antonisse

Het is niet aan vechtsporter Badr Hari te wijten dat hij gisteren ondanks een horecaverbod een broodje heeft gegeten in een Amsterdamse horecagelegenheid. Dat zegt zijn advocaat Bénédicte Ficq tegen persbureau Novum. Ze wil verder niet ingaan op de kwestie en kondigt aan haar standpunt later vandaag toe te lichten bij de rechtbank.

De rechtbank buigt zich vanaf 16.00 uur vanmiddag in een besloten zitting over de vraag of Hari gisteren terecht weer werd vastgezet. Hari wordt verdacht van een reeks geweldsdelicten. De rechtbank in Amsterdam besloot vrijdag dat hij zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Een van de voorwaarden was dat de K1-vechter geen horecagelegenheden zou bezoeken.

Gistermiddag werd Hari echter in een restaurant in Amsterdam gezien met zijn partner Estelle Cruijff. In RTL Boulevard gaf hij die avond toe daar te hebben geluncht. Hij gaf aan dat hij niet had verwacht dat het horecaverbod daar betrekking op had. De vechtsporter dacht dat het verbod gold voor uitgaansgelegenheden, aangezien hij volgens het OM vooral daar in de fout zou zijn gegaan.

Kort daarop meldde justitie dat Hari was aangehouden omdat hij de voorwaarden voor zijn vrijlating heeft overtreden. De vraag is nu hoe het mogelijk is dat Hari niet wist dat hij zich daar niet mocht vertonen. Een mogelijkheid is dat hem dit niet goed duidelijk is gemaakt. Ficq zou de schuld daarvoor bij het Openbaar Ministerie of bij zichzelf kunnen neerleggen.