VVD en PvdA weer overleg in - half negen persconferentie

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra staat de media te woord na afloop van het coalitieberaad van VVD en PvdA over het regeerakkoord (en voordat hij zich tot zijn eigen fractie wendde).
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra staat de media te woord na afloop van het coalitieberaad van VVD en PvdA over het regeerakkoord (en voordat hij zich tot zijn eigen fractie wendde). Foto ANP / Robin Utrecht

Er is nog geen duidelijkheid over het alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Na overleg met de eigen fracties begaven PvdA-fractievoorzitter Samsom en zijn VVD-collega Zijlstra zich weer naar het ministerie van Algemene Zaken voor verder overleg. Om 20.30 uur volgt een persconferentie.

Twitter avatar politiek24 politiek24 MAANDAG LIVE: Vanaf 20.30 uur persco premier Rutte en fractievoorzitters Zijlstra en Samsom over aangepast regeerakkoord op politiek24.nl

Samsom zei goedkeuring van zijn fractie te hebben om verder te praten met de VVD, meldt Novum. Zijlstra zei te hopen dat VVD en PvdA vanavond ‘gezamenlijk iets kunnen presenteren’, maar wilde geen inhoudelijke mededelingen doen. Hij verliet zijn partij met een “duidelijk standpunt” van de fractie, zei hij tegen de NOS.

Het eerste deel van het overleg begon vanmiddag om 14.00 uur. Na 3,5 uur kwamen de partijen rond half zes naar buiten, maar nog zonder iets los te laten over de inhoud van wat er besproken was - ze wilden toen eerst de eigen fracties inlichten.