Voormalig PVV'er start nieuwe partij

Voormalig PVV’er Daniël van der Stoep heeft een nieuwe politieke partij opgericht. De partij van de europarlementariër heet Artikel 50, zo meldde hij gisteren. De naam verwijst naar het artikel uit Verdrag van Lissabon waarin staat dat landen zich uit de Europese Unie mogen terugtrekken.

Artikel 50 is dan ook een eurosceptische partij. Van der Stoep wil dat Nederland uit de EU vertrekt. Volgens hem is Nederland de „pinautomaat van Europa”.

Een ander speerpunt van de partij is de absolute scheiding tussen kerk en staat. Volgens Van der Stoep zijn „alle religies kwaad, maar de ene religie is kwaadaardiger dan de ander”.

Van der Stoep zit sinds december 2011 als onafhankelijk europarlementariër in het Europees Parlement. Daarvoor maakte hij deel uit van de PVV-fractie, maar daar was hij niet langer welkom nadat hij dronken een aanrijding had veroorzaakt. Novum