Vladimir Klitsjko blijft beste profbokser

De Oekraïense bokser Vladimir Klitsjko heeft zaterdag met succes zijn wereldtitels verdedigd. Doctor Steelhammer, zoals zijn bijnaam luidt, was in Hamburg te sterk voor zijn Poolse tegenstander Mariusz Wach.

Klitsjko stond voor het eerst in zijn loopbaan tegenover een grotere tegenstander. Met 2,02 meter is Wach, die zijn voorgaande 27 wedstrijden allemaal had gewonnen, vier centimeter langer dan Klitsjko.

Wach kon de Oekraïense wereldkampioen van de internationale bonden WBO, WBA en IBF dan ook lang partij bieden. In de vijfde ronde leek de Pool zelfs de overhand te krijgen, toen hij een harde rechtse directe uitdeelde.

Klitsjko raakte niet van slag en bleef geduldig stoten uitdelen op het lichaam van de 32-jarige Wach. Na twaalf ronden riep de jury unaniem Klitsjko tot winnaar uit.

Voor de 36-jarige zwaargewicht was het zijn 59ste profzege in 62 partijen. Eerder dit jaar had Klitsjko ook al titelgevechten gewonnen van Jean-Marc Mormeck en Tony Thompson.

Vladimir Klitsjko is een van de twee boksende broers Klitsjko. Vitali verdedigde vorige maand met succes de wereldtitel in het zwaargewicht van de WBC, de meest prestigieuze boksbond ter wereld.

Vitali Klitsjko deed vorige maand met een nieuwe politieke partij mee aan de Oekraïense presidentsverkiezingen. Hij behaalde 12 procent van de stemmen.