PSV koploper in eredivisie na zege op Heerenveen

Na een valse start behaalde PSV uiteindelijk een ruime overwinning.

ROTTERDAM. PSV is de nieuwe koploper in de eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg SC Heerenveen gisteren op eigen veld met 5-1, terwijl FC Twente eerder op de dag bij Vitesse op 0-0 bleef steken. PSV wist bij aanvang van het duel dat de koppositie binnen handbereik was, maar kende een valse start.

Daniël de Ridder profiteerde vroeg in de wedstrijd van een fout in de PSV-verdediging: 0-1. De thuisploeg werd daarna sterker, kwam nog voor rust langszij en maakte na rust met vier treffers het verschil. Bij PSV keerden Mark van Bommel (knie) en Kevin Strootman (rug) na blessureleed terug in de basis. Ook Jeremain Lens, die last had van zijn schouder, was weer van de partij. De spits viel in de tweede helft in. NOVUM