Badr Hari opnieuw gearresteerd

Estelle Badr Hari, trainer van Hari en moeder van Estelle
Estelle Badr Hari, trainer van Hari en moeder van Estelle Estelle en Badr vierden afgelopen vrijdag de tijdelijke vrijlating van de kickbokser. Foto ANP / Marcel Antonisse

Badr Hari is vanavond opnieuw gearresteerd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat vanavond weten dat Hari is meegenomen, omdat wordt vermoed dat de K1-vechter de voorwaarden rondom zijn vrijlating heeft overtreden.

Dat schrijft persbureau Novum. De 27-jarige Hari zat sinds eind juli vast wegens een reeks geweldsdelicten. Vrijdag besloot de rechtbank in Amsterdam dat hij zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Een van de voorwaarden was echter dat de K1-vechter geen horecagelegenheden zou bezoeken.

De Amsterdamse zender AT5 meldde dat Hari vanmiddag met zijn partner Estelle Cruijff in een restaurant in het centrum van Amsterdam was gezien. In RTL Boulevard gaf de kickbokser vanavond toe met Cruijff in het restaurant te hebben geluncht.

Volgens Hari was het een broodjeszaak en had hij niet verwacht dat het horecaverbod daarop betrekking had. De K1-vechter dacht dat het verbod gold voor uitgaansgelegenheden, aangezien hij volgens het OM vooral daar in de fout zou zijn gegaan.

De arrestatie moet kort na het interview dat Hari gaf aan RTL Boulevard hebben plaatsgevonden. Het bericht dat de kickbokser was aangehouden, volgde slechts een paar minuten op het moment dat Hari ophing.

Verdacht van negen geweldsdelicten

Hari wordt verdacht van negen geweldsdelicten, die vooral zouden hebben plaatsgevonden in het Amsterdamse uitgaansleven. Zo zou de K1-vechter zakenman Koen Everink op het dancefeest Sensation in een skybox in de Amsterdam Arena hebben mishandeld. Everink werd begin juli geslagen en geschopt nadat hij Estelle Cruijff zou hebben beledigd. De vechtsporter ontkende aanvankelijk, maar gaf later toe dat hij één ferme klap had uitgedeeld en betuigde zijn spijt.