kijktips

THE DARK CHARISMA OF ADOLF HITLER LEADING MILLIONS INTO THE ABYSS...Programme Name: THE DARK CHARISMA OF ADOLF HITLER LEADING MILLIONS INTO THE ABYSS - TX: 12/11/2012 - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Hitler (left) at the zenith of his charismatic power: with Goering on the balcony at a Victory Parade in Berlin, July 1940, after the invasion of France, 1940 - (C) LIBRARY OF CONGRESS - Photographer: LIBRARY OF CONGRESS BBC/Laurence Rees/LIBRARY OF CON

Film

Tournée (Mathieu Amalric, 2010, F).

De regisseur speelt zelf de verlopen televisieproducent Joachim Zand, die met een Amerikaanse groep strippers door de Franse provincie toert. Intussen probeert hij greep te krijgen op zijn chaotische privéleven. Plot noch verhaal hebben prioriteit: alles wordt verteld door atmosferische details, toevallige ontmoetingen en gekibbel tussen de leden van deze surrogaatfamilie. Het maakt van deze film, zeker ook door zijn hectische, documentaire stijl, een even wervelende en heftige ervaring van eenzaamheid en onthechting als de wereld die hij oproept. Arte, 20.15-22.05u.

Lebanon (Samuel Maoz, 2009, ISR/F/LEB/D).

Oorlogsfilm over de Israëlische inval van 1982 in Libanon. De film maakt ons deelgenoot van de chaos en verwarring van een slagveld. Koelbloedig bouwt regisseur Maoz de spanning op door de ‘vijanden’ die een tankbemanning voor de loop krijgt steeds weer nieuwe dilemma’s te laten representeren: een auto, een oude man, een moeder die haar kind zoekt. Arte, 22.05-23.35u.

Informatief

The dark charisma of the Führer

Deel 1 van drieluik van Laurence Rees over de achteraf nauwelijks voorstelbare populariteit van Adolf Hitler, een man die werd gedreven door woede, niet in staat was tot normale menselijke relaties en politieke discussies vermeed. BBC 2, 22.00-23.00u.

Dokument: Regelzucht.

Frans Bromet volgt een vrouw in gevecht met bureaucratie. Anna-Titia (42) heeft reuma, artritis en een erfelijke aandoening. Ze ligt overhoop met de gemeente Nijmegen over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning en voert dagelijks telefoongesprekken met ambtenaren. Ze staat inmiddels te boek als lastig. Is Anna-Titia inderdaad lastig, zijn de regels van de Wmo te ingewikkeld of ligt het aan de ambtenaren? Ned.2, 22.55-23.55u.