Duitse politie: tientallen tips over gevaarlijke Nederlandse internetdater

De Duitse politie vreest dat Ramadani contact opneemt met meer vrouwen die hij via internet heeft leren kennen. Foto Duitse politie

De Duitse politie heeft dertig tips gekregen over de gevaarlijke voortvluchtige Nederlandse internetdater Omid Ramadani. Hier zitten mogelijk ‘veelbelovende’ sporen bij. Ramadani wordt gezocht omdat hij uiterst gewelddadig schijnt te zijn.

De politie in Berlijn verspreidde zondag twee foto’s van de 45-jarige verdachte die via verschillende sites contact zocht met vrouwen uit Iran. De Duitse krant Tagesspiegel meldt dat hij eerder in Nederland is opgepakt voor een soortgelijk vergrijp, zonder verdere details te geven.

Een woordvoerder van de politie in Nederland wil hier tegenover persbureau Novum niets over kwijt. “Wij kunnen dat hier natuurlijk wel opzoeken, maar wij doen geen mededelingen over eerdere veroordelingen van verdachten.”

‘Ramadani bracht vrouw zware verwondingen toe’

De man heeft volgens de politie eind vorige maand een 37-jarige Iranese vrouw zware verwondingen toegebracht. Dat gebeurde in haar woning. Volgens sommige Duitse media heeft hij haar borsten afgesneden. Hij had haar 10-jarige dochter eerst vastgebonden, de mond gesnoerd en in een andere kamer opgesloten.

De politie vreest dat hij contact opneemt met meer vrouwen die hij via internet heeft leren kennen. De verdachte heeft de Nederlandse nationaliteit, maar bezit waarschijnlijk ook Iraanse en/of Iraakse papieren.

    • Pim van den Dool