Armstrong ligt lekker en maakt zich geen zorgen

Ontmaskerd door het Amerikaanse antidopingagentschap Usada als de spil in het meest geavanceerde dopingnetwerk in de geschiedenis van de sport. Vervolgens door de internationale wielerunie beroofd van zijn zeven eindoverwinningen in de Tour de France en geschorst voor het leven. Aan de kant gezet door zijn trouwe kledingsponsor Nike. Teruggetreden als voorzitter van zijn eigen stichting Livestrong, door critici en teleurgestelde fans inmiddels omgedoopt in ‘Lie strong’. Lance Armstrong zelf lijkt het allemaal weinig te deren, getuige zijn tweet van zaterdagavond. „Terug in Austin en gewoon wat aan het liggen.” Dat twittert de gevallen wielergrootheid liggend op zijn bank, omringd door zijn zeven ingelijste gele truien die hij tussen 1999 en 2005 won. NRC