Aegon na seizoen 2013/2014 niet meer op het shirt van Ajax

Vanaf juni 2014 staat Aegon niet meer op het shirt van Ajax. Foto ANP

Aegon stopt in juni 2014 als hoofdsponsor van Ajax. Aegon blijft daarna nog wel als partner aan Ajax verbonden. De verzekeraar kondigde vorig jaar oktober al aan ‘in principe’ te zullen stoppen. Aegon was sinds 2008 hoofdsponsor.

Aegon blijft na de beëindiging van het hoofdsponsorschap tot 2016 co-sponsor van Ajax. Daarbij is een optie opgenomen voor verlenging met nog twee seizoenen, tot en met 30 juni 2018. Voor Jan Driessen, directeur communicatie van Aegon, was het belangrijk in een vroeg stadium duidelijkheid te verschaffen.

“Wij hopen door deze tijdige bekendmaking Ajax voldoende tijd te geven om een nieuwe, goede shirtsponsor te vinden.”

Commercieel directeur van Ajax Henri van der Aat is begripvol, omdat Aegon zich niet volledig terugtrekt.

“Wij zijn blij met het gegeven dat we de samenwerking verlengd hebben en gaan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat bedrijf zal vanaf het seizoen 2014-2015 onder meer de prominente plek op het shirt van alle Ajax-elftallen krijgen.”

Aegon trekt zich terug als hoofdsponsor vanwege de ‘veranderingen in de financiële wereld’ van de afgelopen jaren.

    • Peter Zantingh