Dode en zwaargewonde bij schietpartij op kickboksgala Veghel

Printscreen van de poster voor het kickboksgala in Zijtaart, Veghel.

Bij een schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart, bij Veghel zijn twee zwaargewonden gevallen. BNR Nieuwsradio meldt dat een van de slachtoffers is overleden.

Het andere slachtoffer ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens RTL Nieuws zijn er meerdere verdachten aangehouden.

Op het moment van de schietpartij waren er honderden mensen aanwezig op het gala, die in paniek de zaal uitvluchtten. Er zijn vijf ambulances en een traumahelikopter ter plaatse, meldt Omroep Brabant. Een gewonde zou stabiel zijn, meldt deze RTL-verslaggever:

Twitter avatar AntoinRTLNieuws Antoin Peeters Van de drie zwaargewonden wordt er nu één gereanimeerd, zegt de politie. #kickboksgala #schietpartij #Zijtaart

Volgens een ooggetuige ging aan de schietpartij een opstootje vooraf, zegt het Brabants Dagblad. Twee mensen begonnen te ruzieen terwijl even later de stoelen in het rond vlogen. Paniek brak uit toen een andere man die niet tot de ruziemakers behoorde, opstond en een pistool trok. Hij vuurde op twee personen en vluchtte daarna via de nooduitgang naar buiten. RTl-verslaggever Koen de Regt:

Twitter avatar koenderegt Koen de Regt Getuigen hebben het over een enorme chaos na het schietincident. “Iedereen was in paniek. Iedereen gilde en rende door elkaar heen.”

Sommige bezoekers dachten eerst dat het om vuurwerk ging, maar wie dichterbij de VIP-plaatsen was kon zien dat het om schutter ging. Hoeveel schoten hij heeft gelost is niet duidelijk. Terwijl de gewonden achterbleven zocht iedereen een veilig heenkomen. Veel kinderen verstopten zich onder de boksring en wachtten er gespannen af wat komen ging.

Twitter avatar AntoinRTLNieuws Antoin Peeters Kickboksgala werd gehouden in dorpshuis Het klooster, ook bekend van de kinderopvang. http://t.co/eJ0n4nxl http://t.co/aXBu28rJ

Het kickboksgala The Battle III vond vorig jaar ook plaats:

    • Anouk Eigenraam