Minstens twaalf doden bij zware aardbeving Birma

Door de aardbeving zijn enkele platen van het hoogste gebouw in Mandalay, de tweede stad van het land, naar beneden gekomen. Foto AFP

In Birma zijn bij een aardbeving van 6,8 op de schaal van Richter minstens twaalf mensen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AP. Tientallen mensen raakten gewond. De haard van de beving bevond zich op een diepte van 9,8 kilometer, aldus het U.S. Geological Survey.

Door de aardbeving stortte een brug in aanbouw in elkaar. Ook een goudmijn stortte in. In totaal kwamen daarbij twaalf personen om het leven, meldt AP. Volgens lokale media zijn er ook minstens 25 gewonden gevallen.

Het epicentrum lag in Shwebo, ongeveer 118 kilometer ten zuiden van Mandalay, de op een na grootste stad van het land. In verschillende steden in de buurt van het epicentrum wordt melding gemaakt van schade en gewonden. Ook werd de aardbeving gevoeld in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Volgende week brengt Obama, als eerste president van de Verenigde Staten, een bezoek aan het land. In Birma staan afspraken gepland met president Thein Sein en oppositieleidster Aung San Suu Kyi. Na bijna vijftig jaar geregeerd te zijn geweest door een militaire junta is het land nu bezig democratische hervormingen door te voeren.


M6.8 - 52km NNE of Shwebo, Myanmar - 2012-11-11 01:12:38 UTC weergeven op een grotere kaart

    • Lex Boon