Tussen twee storingen in

Binnen Europa komen momenteel meerdere jaargetijden voor. In het noorden van Scandinavië en IJsland is het namelijk winters met sneeuwval en in de middag temperaturen rond het vriespunt. In de hoek van Griekenland is het nog zomers met daar volop zonneschijn en ruim 20 graden. Wij zitten er precies tussen in en bij ons is het dan ook volop herfst.

Vandaag zitten we precies tussen twee regenstoringen in. Een daarvan ligt boven de Noordzee en de ander schuift iets ten zuidoosten van ons langs. Het is dan ook grotendeels droog met veel wolkenvelden en af en toe een gaatje voor de zon. Vanmiddag komt de storing vanaf de Noordzee echter steeds dichterbij en ook die vanuit het zuidoosten schuift steeds meer onze kant op. Dat betekent dat er zowel aan de westkust als in het uiterste zuidoosten soms wat regen gaat vallen.

De middagtemperatuur ligt met 10 graden in het noorden en maximaal 13 graden in het zuiden rond normaal voor de tijd van het jaar en daarbij waait een zwakke tot aan de kust soms vrij krachtige zuidelijke wind. Morgen draait de wind naar het zuidwesten en met een graad of 10 wordt het een fractie minder warm dan vandaag. De zon laat zich wel geregeld zien en het is de hele dag droog. In de nacht naar maandag klaart het breed op en wordt het bij ons ook even een tikkeltje winters met landinwaarts lokaal vorst aan de grond.