Tien liefdesbrieven van Mick Jagger onder de hamer, want z’n ex is blut

Mick Jagger tijdens een gratis vijf uur durend concert voor bijna 250 duizend fans in Londen, in 1969.
Mick Jagger tijdens een gratis vijf uur durend concert voor bijna 250 duizend fans in Londen, in 1969. Foto AP / Peter Kemp

Niets romantischer dan een liefdesbrief. En als die brief dan ook nog eens ondertekend is door Mick Jagger, is het idyllische plaatje helemaal compleet. Dat besefte ook ex Marsha Hunt. Tien liedesbrieven die de Rolling Stone in 1969 aan haar stuurde, gaan onder de hamer. De reden? Ze is blut.

Voor sommigen was Mick Jagger misschien een louche, drugsgebruikende rauwdouwer, maar de brieven zouden een hele andere kant van de muzikant laten zien. Veilinghuis Sotheby’s omschrijft de geschreven boodschappen van de destijds 25-jarige zanger onder meer als “gepassioneerd” en “poëtisch”.

Een liefdesbrief van Jagger naar Hunt. Foto AP / Sotheby's

Een liefdesbrief van Jagger naar Hunt. Foto AP / Sotheby'sEen liefdesbrief van Jagger naar Hunt. Foto AP / Sotheby's

Geen geld meer voor elektriciteit

Marsha Hunt (zangeres, schrijfster, actrice en model) is nu 66 en woont in Frankrijk. Aan The Guardian vertelt ze waarom ze de brieven veilt:

“Iedereen die denkt dat ik geld heb weet niets van mij. Ik heb vrienden die me kwamen opzoeken vanuit Pennsylvania en er was geen elektriciteit thuis omdat de rekening te hoog was. Ik deed maar wat met een houtkachel. Toen zei een vriend: weet je zeker dat je niets te koop hebt?”

De verwarming zal ze binnenkort wel weer aan kunnen zetten. Naar verwachting brengen de brieven tussen de zeventigduizend en honderdduizend pond op. Ze worden op 12 december geveild in Londen. Hunt hoopt dat de koper beseft dat hij een stukje geschiedenis in handen heeft.

Brieven geschreven vanaf de set van Ned Kelly

Jagger stuurde de brieven tussen juli en augustus in 1969 vanaf de set van Ned Kelly, de film die hij opnam in Australië. Jagger en Hunt hadden een relatie van tien maanden (Hunt zegt daarover dat het een zestiger jaren relatie was, waarin trouwen en monogamie geen noodzaak waren). Daaruit kwam een dochtertje voort: Karis. Hunt heeft Jagger op de hoogte gebracht van haar plannen de brieven te verkopen. Op de vraag of hij het plan steunt, antwoordt ze: “Ik denk het niet, maar ze zijn niet van hem.”

Het nummer Brown Sugar zou Jagger over Hunt hebben geschreven:

Fragment uit Ned Kelly, de zevende film al (maar de eerste in kleur) over de bekendste en heroïsche bushranger van Australië:

Marsha Hunt ten tijde van haar relatie met Mick Jagger. Foto AP / Sotheby´s

Marsha Hunt ten tijde van haar relatie met Mick Jagger. Foto AP / Sotheby´sMarsha Hunt ten tijde van haar relatie met Mick Jagger. Foto AP / Sotheby´s

    • Mirjam Remie