Stekelenburg doet niet mee met de oefenwedstrijd tegen Duitsland

Doelman Maarten Stekelenburg komt niet in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen Duitsland volgende week.
Doelman Maarten Stekelenburg komt niet in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen Duitsland volgende week. Foto ANP / Jerry Lampen

Doelman Maarten Stekelenburg komt de komende week niet in actie tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. Bondscoach Louis van Gaal zou de doelman hebben opgeroepen als hij dit weekend bij AS Roma onder de lat had gestaan, maar trainer Zdenek Zeman meldt dat hij de Haarlemmer niet fit genoeg vindt.

Newcastle United-keeper Tim Krul lijkt daardoor vrijwel zeker van een basisplaats, Ajax-goalie Kenneth Vermeer neemt in de Amsterdam Arena waarschijnlijk plaats op de bank. Michel Vorm van Swansea City is nog altijd uitgeschakeld met een liesblessure.
De selectie van Van Gaal telt voorlopig negentien man.

PSV’ers Jeremain Lens, Luciano Narsingh en Kevin Strootman staan net als Stekelenburg op de zogenoemde wachtlijst. Als de drie morgen in actie komen tegen sc Heerenveen en fit genoeg blijken te zijn, worden ze alsnog opgeroepen, zo schrijft Novum.