Slachtoffers Hari ‘in shock’ door voorlopige vrijlating kickbokser

Estelle Cruijff en Badr Hari komen aan bij de woning van Estelle, nadat de rechter had bepaald dat Hari zijn proces in vrijheid mag afwachten. Foto ANP / Marcel Antonisse

Zakenman Koen Everink, die zwaar mishandeld werd door Badr Hari, reageert vanochtend in De Telegraaf geschokt op de schorsing van de hechtenis van de kickbokser. “Ik ben echt ontdaan. Ik moet hier even van bijkomen. Ik begrijp er helemaal niets van”, aldus Everink in de krant.

De voorlopige hechtenis van kickbokser Badr Hari werd gisteren geschorst. Hij mag zijn proces in vrijheid afwachten. Wel heeft de rechtbank hem verboden horecagelegenheden te bezoeken. Ook mag hij geen contact zoeken met getuigen of slachtoffers in de zaak.

Hari wordt verdacht van acht geweldsdelicten in het uitgaansleven, waaronder mishandeling van Everink in de Amsterdam Arena tijdens dansfeest Sensation White. Ondernemer Olivier de Vuijk, die in café Cooldown zou zijn mishandeld door Hari, zegt in shock te zijn door zijn vrijlating. “Ik sta te trillen op mijn benen. Hoe is dit in vredesnaam mogelijk?”

OM teleurgesteld en bang dat Hari land zal ontvluchten

Het Openbaar Ministerie noemt het besluit van de rechtbank zeer teleurstellend. Het is bang dat Hari het land uit vlucht. Ook achten de officieren de kans op herhaling groot.

Hari bood gisteren zijn “oprechte en welgemeende” excuses aan voor het slaan van Everink. “Dat had nooit mogen gebeuren.” De vechtsporter is heel erg geschrokken van de ‘hetze’ tegen hem, zei hij. Ook de voorlopige hechtenis van de medeverdachte van Badr Hari is gisteren beëindigd.

    • Pim van den Dool