RKC wint van FC Utrecht, VVV is van laatste plaats, gelijkspel voor ADO en AZ

RKC Waalwijk heeft weer eens gewonnen in de Eredivisie door FC Utrecht vanavond met 4-0 te verslaan. VV-Venlo heeft de laatste plaats in de Eredivisie overgedaan aan Willem II. De ploeg van trainer Ton Lokhoff klopte de Tilburgers in een ware degradatiekraker opvallend eenvoudig met 4-1. ADO Den Haag en AZ speelden een gelijkspel: 2-2.

RKC Waalwijk - FC Utrecht: 4-0

De laatste overwinning van de Brabanders, die door doelpunten van Teddy Chevalier, Florian Jozefzoon, Imad Najah en Sander Duits drie punten pakten, dateerde van 24 augustus. Toen werd Roda JC verslagen.

Chevalier, de Waalwijkse topscorer, schoof de bal na een fijne combinatie met Jozefzoon in de verre hoek: 1-0. In het restant van de rommelige eerste helft gebeurde er, op een goede kans voor de domstedelingen na, weinig voor beide doelen. Na rust ging het spel op en neer, maar in grote doelkansen resulteerde dit aanvankelijk niet. Totdat Chevalier de bal in de 74e minuut panklaar legde voor de inkomende Jozefzoon. De oud-Ajacied haalde uit en besliste de wedstrijd tegen het fletse Utrecht.

Een paar tellen later hingen de koppies van de ploeg van Jan Wouters nog verder naar beneden. Najah zorgde met een totaal verkeerd geraakt rollertje voor de 3-0. Duits verergerde de Utrechtse martelgang even later door een vrije trap in de benedenhoek van de goal te laten verdwijnen.

Utrecht blijft op 21 punten en de vierde plek staan, maar kan morgen Ajax en Feyenoord weer op gelijke hoogte zien komen. RKC neemt door de overwinning afstand van de degradatiezone en staat nu met dertien punten op de twaalfde plek.

VVV - Willem II: 4-1

Voor VVV, dat vorige week verrassend in Alkmaar won van AZ, is het de eerste thuiszege van het seizoen. VVV begon aarzelend aan het duel, maar kwam bij de eerste de beste kans direct op voorsprong. Aanvoerder Marcel Seip schoot in de 27e minuut raak na goed voorbereidend werk van Guus Joppen. In de beginfase van de tweede helft sloeg de thuisploeg een beslissende kloof. Via Robert Cullen en Bryan Linssen werd het 3-0.

Willem II, dat dit seizoen alleen thuis van RKC wist te winnen, kreeg via Oguzhan Türk ook nog een vierde doelpunt om de oren. Invaller Virgil Misidjan redde een kwartier voor tijd de eer, maar kon niet voorkomen dat de Tilburgers voor de 34e keer op rij geen uitzege kunnen boeken. Daarmee hebben ze een negatief eredivisierecord in handen.

ADO Den Haag - AZ: 2-2

ADO Den Haag speelde al voor de zevende keer dit seizoen gelijk. De thuiswedstrijd tegen AZ eindigde in 2-2. ADO blijft AZ voor op de ranglijst. De ploeg van trainer Maurice Steijn staat achtste, de formatie van Gertjan Verbeek bezet de dertiende plaats.

Erik Falkenburg zette AZ in het Kyocera Stadion halverwege de eerste helft voorsprong, Charlton Vicento maakte nog voor rust gelijk. Met zijn zevende doelpunt van het seizoen bracht Danny Holla ADO in de 47e minuut vanaf de penaltystip aan de leiding. Jozy Altidore, dit seizoen al goed voor negen goals, maakte er na ruim een uur spelen op fraaie wijze 2-2 van.

http://www.youtube.com/watch?v=MlcHmjnlAVE

Deze wedstrijdverslagen zijn afkomstig van persdienst Novum.

    • Mirjam Remie