NEC boekt eerste thuiszege tegen Heracles

EC heeft de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Alex Pastoor, die dit seizoen vooral buiten Nijmegen goede resultaten boekt, was in de Goffert met 3-2 te sterk voor Heracles Almelo. Voor NEC scoorde Rick ten Voorde twee keer, Samuel Armenteros deed hetzelfde namens Heracles.

Trainer Alex Pastoor van NEC. Zijn ploeg boekte vandaag de eerste thuiszege tegen Heracles. Het werd 3-2.
Trainer Alex Pastoor van NEC. Zijn ploeg boekte vandaag de eerste thuiszege tegen Heracles. Het werd 3-2. Foto ANP / Sander Koning

NEC heeft de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Alex Pastoor, die dit seizoen vooral buiten Nijmegen goede resultaten boekt, was in de Goffert met 3-2 te sterk voor Heracles Almelo. Voor NEC scoorde Rick ten Voorde twee keer, Samuel Armenteros deed hetzelfde namens Heracles.

NEC maakte in de laatste twintig minuten een 2-1 achterstand ongedaan. Leroy George gaf daartoe de aanzet door met een weergaloze vrije trap voor de gelijkmaker te zorgen. Ten Voorde, die zijn ploeg in de eerste helft op 1-0 had gezet, maakte na een goede steekpass van Søren Rieks in de 76e minuut de winnende.

Heracles kende vroeg in de tweede helft de beste fase. Armenteros maakte drie minuten na rust de 1-0 achterstand ongedaan en scoorde vervolgens op aangeven van Willie Overtoom ook de 1-2. De 24e en 25e tegentreffers dit seizoen voor Heracles gaven uiteindelijk de doorslag in het voordeel van NEC, dat door de zege knap vijfde staat.

Wedstrijden van Heracles zorgen dit seizoen gegarandeerd voor spektakel. Alleen PSV en Ajax scoorden meer dan de nummer negen van de Eredivisie. VVV en Willem II zijn de enige clubs die meer tegendoelpunten moesten slikken.

Dit wedstrijdverslag is afkomstig van persbureau Novum.

    • Mirjam Remie