Maar Telegraaf Media Groep ziet winst dalen

None

De campagne van De Telegraaf tegen het zorgakkoord heeft succes gehad. Na een week waarin dagelijks op de voorpagina van het dagblad werd geageerd tegen de plannen van het kabinet, en de premier de bijnaam Marx Rutte meekreeg, is Rutte II aan het heronderhandelen over de inkomensafhankelijke zorgpremie. Maar succes in Den Haag is nog geen succes in Amsterdam. De uitgever van de grootste drie krantentitels in Nederland worstelt met de gevolgen van de economische crisis. Bestuursvoorzitter Herman van Campenhout maakte gisteren bij de presentatie van de kwartaalcijfers een brutowinstdaling van 28 procent bekend. Er is sprake van „een ongekende crisis op de advertentiemarkt”, vertelde van Campenhout. Op de beurs kwamen de cijfers van De Telegraaf niet als een verrassing. Het aandeel reageerde vrijdag nauwelijks op de cijfers maar staat sinds begin dit jaar wel op een verlies van bijna 30 procent. Over koopkrachtdaling gesproken.