KLASSIEK

Iris Hond (piano): Chopin, Janácek, Rachmaninoff, Scriabin

NRC Handelsblad Sinds zij huispianiste werd bij De Tiende van Tijl zit de carrière van pianiste Iris Hond (1987) in de lift. Haar debuut-cd toont verfijnd gevoel voor frasering, fraaie klankvorming en een professionele beheersing van het instrument. Maar in haar charmante stijl schuilt ook een gevaar. Hond vermijdt graag alle extremen, waardoor haar spel nogal globaal van expressie blijft.

De TelegraafMet Hond lijkt Universal na Wibi Soerjadi een nieuwe pianiste te hebben gevonden om de harten van een groot publiek te bereiken. Het pianospel van Hond (25) is niet om steil van achterover te slaan, maar ze kan zeker wat. Ze speelt met gevoel voor poëzie, en zal vermoedelijk de laatste zijn om te beweren dat ze een volleerd pianiste is.

Leeuwarder CourantIris Hond speelt soepel, met oog voor detail, maar kan in haar spel meer persoonlijkheid gebruiken. Dit is een talent met potentie.