Het is officieel: swing state Florida gaat naar Obama

Obama heeft in acht van de negen swing states gewonnen. Foto AFP / Nicholas Kamm

Vier dagen na de verkiezingen kan president Barack Obama eindelijk zijn overwinning claimen in Florida, zo meldt persbureau AP. De staat was vandaag klaar met stemmen tellen. En Obama is de winnaar, met 332 kiesmannen tegen 206 voor Romney.

Obama zou 50 procent van de stemmen hebben binnengehaald en Romney 49,1. Dat is een marge van ongeveer 74 duizend stemmen. Dat is meer dan de marge van een halve procent waarbij er een automatische hertelling zou plaatsvinden, tenzij Romney dat had afgeslagen.

Obama heeft acht van de negen swing states op zijn naam staan - hij verloor alleen in North Carolina. Eerder werd al bekend dat hij in Ohio, Iowa, New New Hampshire, Wisconsin, Virginia, Colorado en Nevada heeft gewonnen.

    • Mirjam Remie