expositie

The Dwelling Life of Man. T/m 6 jan in Kade, Amsersfoort.

NRC HandelsbladKade presenteert 160 tijdsbeelden uit de Martin Z. Margulies Collectie. Ze zijn geselecteerd op het zeer vage thema van de mens en de wereld om hem heen – alsof er foto’s zijn die daar niet in passen. Toch is er iets dat deze vaak wonderschone foto’s bindt. Ze gaan over zingeving, over je staande houden in het leven.

De VolkskrantDe tentoonstelling gaat niet alleen over de wijze waarop de mens de wereld bewoont, maar ook over hoe hij die ervaart en de rol van de fotografie. Het werd een heerlijk meanderende expositie.

De Gooi- en EemlanderNiet alleen werken van hedendaagse fotografen, maar ook foto’s genomen in de jaren dertig maken deel uit van de tentoonstelling. Op het gebied van techniek kon nog niet wat nu kan: afdrukken op groot formaat. Maar het zijn juist de kleine afdrukken, soms niet groter dan een hand, die boeien.