Blije doos voor mannen

Stop een paar spullen in een mooie doos en – voilà – opeens zijn het objecten van begeerte. Waarom wilde de mythologische Pandora anders met alle geweld in de doos kijken die ze van Zeus had gekregen. De oppergod had het haar ten strengste verboden. Maar hé – het was een doos! Daar wil je in kijken. Altijd.

Vandaar dat zoveel cosmeticaliefhebbers nu elke maand voor 14,95 euro een beautybox laten thuis bezorgen: een doos met samples van verzorgingsproducten en cosmetica (zie beautybox.nl en glossybox.nl).

Maar de behoefte om in dozen te kijken is blijkbaar niet alleen voorbehouden aan vrouwen. Er is nu ook een mannendoos: Mensome genaamd, met een maandelijks wisselend thema. Een „awesome box” voor „welgestelde mannen tussen de 25 en 45 jaar, die graag in stijl leven, maar niet de tijd hebben de producten bij deze levensstijl te zoeken”. De doos kost vijftig euro. In die van de komende maand zitten producten voor een klassieke scheerbeurt. Tot zover de mannenbeautydoos. Volgende exemplaren hebben ‘chocolade’, ‘worst’ en ‘whisky’ als thema.