Binnenkijken

Voor de rubriek Binnenkijken fotografeert Thijs Wolzak de boerderij van Jan Herman Vervloet en Griet Snick.

grijpskerke

Huis De boerderij op Walcheren van huisarts Jan Herman Vervloet en zijn echtgenote Griet Snick, arts in ruste. Sinds hun drie kinderen de deur uit zijn en ze vorig jaar ook de beschikking kregen over de schuur die aan hun huis vast zit, zegde Slick haar baan in het ziekenhuis op en begon ze in juni in de inmiddels gerenoveerde schuur een bed and breakfast. Griet Snick: „Ons huis is wel 500 vierkante meter groot. Zoveel ruimte voor twee mensen, het bezorgde ons een schuldgevoel.” Tot nu toe zijn er nog niet veel klanten geweest, maar de gasten die kwamen reageerden wel heel enthousiast op het gebodene, zegt ze. „Ik hoop dat het een beetje aantrekt, want ik zie de bed and breakfast als mijn pensioenvoorziening.”

Interieur Op Marktplaats speurt Snick graag naar bijzondere meubels. De bank op de foto, een opnieuw gestoffeerde DeSede 600, dateert uit 1970: „De elementen rits je aan elkaar. Op die manier kun je de bank zo lang maken als je wilt. Nieuw kost zo’n bank 36.000 euro. Na drie jaar speuren vond ik een exemplaar dat ik wél kon betalen.” Het echtpaar is dol op musiceren. „Jan Herman speelt op een Conn saxofoon uit 1931 en ik op een Hohner accordeon. Naast de piano hebben we ook nog een klavecimbel.”

Van Ikea Niks. Snick: „Op Walcherse rommelmarkten kom ik veel Ikea-spullen tegen, soms nog in de verpakking.”

Bij brand meenemen „De doos met onze diploma’s en die van de kinderen.”

Op www.bedandbreakfast.nl is het gastenverblijf te vinden op de zoekterm Grijpskerke (Zeeland).

    • Thijs Wolzak