‘Bestuurder kankerfonds stak ruim zes ton in eigen zak’

Een bestuurslid van kankerfonds Quality of Life Gala heeft ruim zeshonderdduizend euro afkomstig uit de pot van het goede doel in eigen zak gestoken. Dat bevestigde het OM vanochtend na berichtgeving in De Telegraaf.

De man sluisde het geld naar een stiekem geopende bankrekening vermomd als schenkingen aan ziekenhuizen, schrijft persbureau Novum. De penningmeester, een vriend van de man, was op de hoogte. Hij geloofde dat de man het verduisterde geld weer zou terugbetalen. De verdachte zou het geld nodig hebben gehad omdat hij in financiële problemen was gekomen.

De plundering kwam eind vorig jaar aan het licht. De stichting deed kort geleden aangifte. Inmiddels is een groot deel van het gestolen geld teruggevorderd. Justitie heeft de zaak in onderzoek. Zowel de verdachte als de penningmeester is na de ontdekking afgezet als bestuurder.

Quality of Life Gala zamelt jaarlijks geld in voor onderzoek naar kinderkanker. In totaal is in de afgelopen tien jaar zo’n dertien miljoen euro opgehaald.