Badr Hari vrijgelaten

De voorlopige hechtenis van kickbokser Badr Hari is gisteren geschorst. Hij mag zijn proces in vrijheid afwachten. Wel heeft de rechtbank hem verboden horecagelegenheden te bezoeken. Ook mag hij geen contact zoeken met getuigen of slachtoffers in de zaak.

Hari wordt verdacht van acht geweldsdelicten in het uitgaansleven, waaronder mishandeling van zakenman Koen Everink in de Amsterdam Arena tijdens dansfeest Sensation White.

Het Openbaar Ministerie noemt het besluit van de rechtbank zeer teleurstellend. Het is bang dat Hari het land uit vlucht. Ook achten de officieren de kans op herhaling groot.

Hari bood vrijdag zijn „oprechte en welgemeende” excuses aan voor het slaan van Everink. „Dat had nooit mogen gebeuren.” De vechtsporter is heel erg geschrokken van de ‘hetze’ tegen hem, zei hij. Ook de voorlopige hechtenis van de medeverdachte van Badr Hari is gisteren beëindigd.