Aegon scoort goed in de Verenigde Staten

Het ligt aan onze strategie, meldde Aegon-topman Alex Wynaendts juichend. Aegon rapporteerde een winststijging van 7 procent waar de concurrenten – Delta Lloyd en Nationale Nederlanden – met slecht nieuws kwamen. Delta Lloyd kwam met een winstwaarschuwing. Nationale Nederlanden maakte een stevige reorganisatie in Nederland bekend omdat de omzet en winst structureel dalen. Ook Aegon heeft last van de moeilijke marktomstandigheden in Nederland, maar heeft al eerder gereorganiseerd. En het bedrijf profiteert op dit moment van het herstel van het vertrouwen in de Verenigde Staten. Daar kopen consumenten weer wat vaker levensverzekeringen. En daardoor is het bedrijf na een paar slechte jaren weer winstgevend. Op de beurs zijn de verschillen tussen de drie bedrijven goed zichtbaar. De koers van Aegon is sinds begin dit jaar met ruim 25 procent gestegen. Een aandeel Delta Lloyd staat ruim 10 procent lager. Geen wonder dat Alex Wynaendts zo optimistisch is.

... en dalers

Maar Telegraaf Media Groep ziet winst dalen

De campagne van De Telegraaf tegen het zorgakkoord heeft succes gehad. Na een week waarin dagelijks op de voorpagina van het dagblad werd geageerd tegen de plannen van het kabinet, en de premier de bijnaam Marx Rutte meekreeg, is Rutte II aan het heronderhandelen over de inkomensafhankelijke zorgpremie. Maar succes in Den Haag is nog geen succes in Amsterdam. De uitgever van de grootste drie krantentitels in Nederland worstelt met de gevolgen van de economische crisis. Bestuursvoorzitter Herman van Campenhout maakte gisteren bij de presentatie van de kwartaalcijfers een brutowinstdaling van 28 procent bekend. Er is sprake van „een ongekende crisis op de advertentiemarkt”, vertelde van Campenhout. Op de beurs kwamen de cijfers van De Telegraaf niet als een verrassing. Het aandeel reageerde vrijdag nauwelijks op de cijfers maar staat sinds begin dit jaar wel op een verlies van bijna 30 procent. Over koopkrachtdaling gesproken.