Aegon scoort goed in de Verenigde Staten

Het ligt aan onze strategie, meldde Aegon-topman Alex Wynaendts juichend. Aegon rapporteerde een winststijging van 7 procent waar de concurrenten – Delta Lloyd en Nationale Nederlanden – met slecht nieuws kwamen. Delta Lloyd kwam met een winstwaarschuwing. Nationale Nederlanden maakte een stevige reorganisatie in Nederland bekend omdat de omzet en winst structureel dalen. Ook Aegon heeft last van de moeilijke marktomstandigheden in Nederland, maar heeft al eerder gereorganiseerd. En het bedrijf profiteert op dit moment van het herstel van het vertrouwen in de Verenigde Staten. Daar kopen consumenten weer wat vaker levensverzekeringen. En daardoor is het bedrijf na een paar slechte jaren weer winstgevend. Op de beurs zijn de verschillen tussen de drie bedrijven goed zichtbaar. De koers van Aegon is sinds begin dit jaar met ruim 25 procent gestegen. Een aandeel Delta Lloyd staat ruim 10 procent lager. Geen wonder dat Alex Wynaendts zo optimistisch is.