Uitgelicht

Film

Indecent Proposal (Adrian Lyne, 1993, VS). Mede dankzij de schijnbaar overzichtelijke hamvraag in de plot („Zou je ‘het’ doen voor een miljoen?”) succesrijke bioscoopfilm. Eenzame tycoon Robert Redford ontregelt met dit onfatsoenlijke voorstel het in financiële nood verkerende echtpaar Demi Moore en Woody Harrelson. Net5, 20.30-22.55u.

Man of the Year (Barry Levinson, 2006, VS). Glansrol van Robin Williams als een mateloos populaire tv-komiek die zich half voor de grap gaat mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en die nog wint ook. De film stapelt moreel dilemma op moreel dilemma en koppelt satire aan politiek. Ook met Christopher Walken, Laura Linney, Jeff Goldblum.Comedy Central, 21.00-22.55u.

Hot Fuzz (Nick Wright, 2007, GB). Politie- en actiefilmparodie die vooral de Die Hard en Lethal Weapon-series persifleert en waarin de Britse nationale identiteit een grote rol speelt. Simon Pegg is de politieman die van Londen wordt overgeplaatst naar een door kleurrijke figuren bewoond dorpje. Amusante botsing tussen de serieuze en ambitieuze Londense agent en de lokale dienders die niet willen geloven dat er een moordenaar in hun lieflijke plaatsje huishoudt. RTL5, 22.20-00.50u.

Little Shop of Horrors (Roger Corman, 1960, VS). Low budget griezelkomedie met een zekere cultstatus, mede vanwege het gerucht dat de opnamen slechts twee dagen in beslag namen. Sullige jongeman onderhoudt een gestaag groeiende, steeds gulziger mensenvleesetende plant. Met een drieëntwintigjarige, door Corman destijds veel gebruikte Jack Nicholson als masochist bij de tandarts. In 1982 door Muppetsregisseur Frank Oz opnieuw en succesvol verfilmd als musical. BBC 2, 01.55-03.05u.

Informatief

Zembla: Ellende op recept. Reportage over de gevolgen van de verstrekking van merkloze, goedkopere medicijnen.Ned.2, 21.20-22.00u.

Natural World: Attenborough’s ark. David Attenborough kiest de tien dieren wier uitsterven hij het meest zou betreuren. Daarbij zijn de grotsalamander, de solenodon en de quoll. BBC 2, 22.00-23.00u.

Drama

Eileen, een Nederlandse bij de FARC. Filmversie van oorspronkelijk tweedelig tv-drama uit 2010, gebaseerd op de lotgevallen van de dezer dagen door haar terroristische compañeros voor publiciteitsdoeleinden uit de jungle geplukte Tanja Nijmeijer. Met Sophie van Winden, Joke Tjalsma, Kees Hulst. Ned.2, 23.15-01.00u.

Sport

Schaatsen: NK afstanden. Samenvatting van de 5000 m mannen en gedeeltelijk rechtstreeks de 500 m mannen en de 1500 m vrouwen. Ned.1, 17.00-20.00u.