Pijnlijke nederlaag PSV, FC Twente speelt gelijk

Teleurstellende resultaten Nederlandse ploegen: PSV gaat onderuit op Zweeds knollenveld, FC Twente scoort thuis niet tegen Levante.

Rotterdam. Voetbalclub PSV heeft wederom een slecht resultaat behaald tegen het Zweedse AIK Solna in de Europa League. Na de 1-1 in Eindhoven twee weken geleden, verloor de ploeg van trainer Dick Advocaat gisteren met 1-0. Op een zeer slecht veld in Zweden maakte Mohamed Bangura al na twaalf minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de zege komt AIK in groep F op gelijke hoogte met PSV, beide ploegen hebben vier punten. In de poule gaat de Oekraïense club Dnjepr Dnjepropetrovsk aan de leiding met negen punten, het Italiaanse Napoli staat tweede met zes punten. De groepswinnaar en de nummer twee uit de poule gaan door naar de tweede ronde van de Europa League.

PSV speelt over twee weken in eigen stadion tegen koploper Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Eindhovenaren moeten winnen willen ze een kans houden op de volgende ronde.

PSV-trainer Advocaat was zeer ontevreden. „Deze nederlaag is heel vervelend, omdat het in beide wedstrijden totaal niet nodig was om gelijk te spelen en te verliezen. Des te harder komt dit aan”, zei hij op de website van PSV. Advocaat was niet te spreken over het speelveld. „Het veld werkte in hun voordeel. AIK is fysiek sterk, dat is hun kracht. Het veld was de beslissende factor vandaag, daar was niet op te spelen. Dat geeft een opportunistische ploeg het voordeel.”

FC Twente speelde gisteren in Enschede doelpuntloos gelijk tegen het Spaanse Levante. Twente moet vrezen voor uitschakeling. NRC