Kortkolom sport

Hiddinks Anzhi wint van Liverpool

Rotterdam. Guus Hiddink heeft gisteravond met Anzhi Makhachkala goede zaken gedaan in de Europa League. De Nederlandse coach won met zijn team in Moskou met 1-0 van Liverpool en nam daardoor de leiding van de Engelsen over in groep A. De lange Ivoriaanse spits Lacina Traoré maakte in de blessuretijd van de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd.

Dirk Kuijt en Vurnon Anita hebben gisteren hun waarde bewezen in de Europa League. Kuijt opende de score voor zijn club Fenerbahçe in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen AEL Limassol. Anita voorkwam met zijn doelpunt een nederlaag voor Newcastle United in de uitwedstrijd tegen Club Brugge: 2-2. (Novum)

Thunder in Chicago voorbij Bulls

Rotterdam. Oklahoma City Thunder heeft Chicago Bulls de tweede nederlaag van het NBA-seizoen toegebracht. In Chicago werd het 97-91 voor de bezoekers. Beide ploegen hebben nu drie van hun vijf wedstrijden gewonnen. Kevin Durant was topscorer bij Oklahoma City met 24 punten. Russell Westbrook tekende voor zestien punten en gaf twaalf assists. Los Angeles Clippers blijft de succesvolste ploeg uit LA dit seizoen. Het team won met 103-90 bij Portland Trail Blazers en staat op vier zeges en twee verliespartijen. Stadgenoot Los Angeles Lakers won dit seizoen pas een keer en verloor al vier duels. (Novum)

Wiggins weer uit ziekenhuis

Rotterdam. Bradley Wiggins is gistermiddag ontslagen uit het ziekenhuis. De verwondingen van de 32-jarige Brit als gevolg van een aanrijding vallen mee. Tourwinnaar Wiggins liep woensdag een gekneusde hand en ribben op. Volgens artsen zal hij een „snel en volledig herstel” maken. Wiggins werd woensdag in Wrightington aangereden. Een automobiliste zag hem bij het verlaten van een tankstation over het hoofd. Wiggins werd naar het Royal Preston Hospital gebracht, waar duidelijk werd dat zijn verwondingen meevielen. (Novum)