Kijktips

None

Film

Man of the Year (Barry Levinson, 2006, VS).

Glansrol van Robin Williams als mateloos populaire tv-komiek die zich half voor de grap mengt in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en die nog wint ook. De film stapelt moreel dilemma op moreel dilemma en koppelt satire aan politiek. Ook met Christopher Walken, Laura Linney, Jeff Goldblum.Comedy C., 21.00-22.55u.

Hot Fuzz (Nick Wright, 2007, GB).

In deze politie- en actiefilmparodie worden vooral de Die Hard en Lethal Weapon-series gepersifleerd en speelt de Britse identiteit een grote rol. Simon Pegg is de Londense politieman die wordt overgeplaatst naar een door kleurrijke figuren bewoond dorpje. De botsing tussen de serieuze en ambitieuze agent en de relaxte lokale dienders die niet willen geloven dat er een moordenaar in hun plaatsje huishoudt is erg leuk.RTL5, 22.20-00.50u.

Little Shop of Horrors (Roger Corman, 1960, VS).

Low budget griezelkomedie met een zekere cultstatus, mede vanwege het gerucht dat de opnamen slechts twee dagen in beslag namen. Sullige jongeman onderhoudt een gestaag groeiende, steeds gulziger mensenvleesetende plant. Met Jack Nicholson als masochist bij de tandarts. In 1982 door Muppets-regisseur Frank Oz opnieuw verfilmd tot musical. BBC 2, 01.55-03.05u.

Informatief

Natural World: Attenborough’s ark.

David Attenborough kiest de tien dieren wier uitsterven hij het meest zou betreuren. Daarbij de grotsalamander, de solenodon en de quoll. BBC 2, 22.00-23.00u.

Drama

Eileen, een Nederlandse bij de FARC.

Filmversie van oorspronkelijk tweedelig drama uit 2010 over het leven van Tanja Nijmeijer. Met Sophie van Winden, Joke Tjalsma, Kees Hulst. Ned.2, 23.15-01.00u.