In beeld

Grote vlucht van Syrische kinderen naar Turkije

Zo'n 11.000 Syriërs zijn gisteren de oorlog in hun land ontvlucht, aldus de VN. Verreweg het grootste deel, 9000 mensen, vluchtte naar Turkije. Momenteel zijn er zo'n vierhonderdduizend Syriërs naar het buitenland uitgeweken. Begin 2013 kan dat oplopen tot zevenhonderdduizend mensen. Fotograaf Khalil Hamra van persbureau AP bezocht een Turks vluchtelingenkamp in het plaatsje Atmeh, vlak over de grens met Syrië. De meeste vluchtelingen die hier terechtkomen zijn kinderen. Hij maakte daar een serie portretten van hele jonge Syriërs die het geweld in hun thuisplaats zijn ontvlucht met hun families.
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil
Een jongetje staat in de rij om drinkwater te halen.
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
Een jong meisje draagt een baby het kamp in.
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
Er wordt gesprokkeld voor drinkwater.
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra
AP / Khalil Hamra