Dinamo Zagreb woest op Youri Mulder en NOS

Dinamo Zagreb overweegt juridische stappen tegen Youri Mulder en de NOS. De Nederlandse oud-spits, als analist werkzaam bij de omroep, had zijn bedenkingen over de nederlaag van de Kroaten tegen Paris Saint-Germain dinsdagavond. Zagreb verloor het Champions Leagueduel in Frankrijk met 4-0.

„Ik vermoed dat ze collectief naar een wedkantoortje zijn gegaan. En ze morgen weer gaan”, zei Mulder over de spelers van Dinamo Zagreb. De club kon er de humor niet van inzien en kwam gisteren op de eigen website met een reactie.

„Hoe is het mogelijk dat een commentator of sportverslaggever dit presenteert als een feit? Waar is de maatschappelijke verantwoordelijkheid?”, stelt Zagreb. „Dinamo neemt alle nodige maatregelen om op zoek te gaan naar passende sancties tegen de commentator, die ook de assistent-coach is van FC Twente, en de omroep, die de gewraakte woorden uitzond op televisie.”

Dinamo Zagreb heeft een bedenkelijke naam in Europa. Vorig jaar verloor de ploeg op de laatste speeldag in de groepsfase van de Champions League in Zagreb met 7-1 van Olympique Lyon waardoor de Fransen ten koste van Ajax verder gingen in de Champions League. Een knipoog van Dinamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida naar aanvaller Bafétimbi Gomis van Lyon voedden geruchten over omkoping

De reputatie van de clubleiding liep ook averij op door een filmpje op Youtube. Daarop is te zien hoe Zdravko Mamic, manager van Dinamo Zagreb, een kritische journalist langdurig uitscheldt. (Novum)