Badr Hari heeft spijt van vechtpartij bij Sensation

De 27-jarige vechtsporter Badr Hari heeft vandaag ‘oprechte en welgemeende’ excuses aangeboden voor het slaan van zakenman Koen Everink tijdens Sensation. “Dat had nooit mogen gebeuren”, zei hij bij een pro formazitting in de Amsterdamse rechtbank.

“Ik ben oprecht en eerlijk geweest vanaf dag één, zei Hari vanmiddag in de rechtbank, meldt persbureau Novum.

“Ik heb lang en goed kunnen nadenken. Ik vraag om een laatste kans. U ziet me echt nooit meer hier.”

Aangeklaagd voor negen zaken

Badr Hari zit sinds eind juli in de cel. Hij gaf zichzelf aan bij de politie nadat hij werd gezocht voor mishandeling van Everink tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Het slachtoffer liep in een skybox van het stadion zwaar been- en gezichtsletsel op. Volgens het OM nam Badr Hari willens en wetens het risico dat Everink zou overlijden en heeft hem daarom aangeklaagd voor poging tot doodslag. Daarnaast wordt Hari beschuldigd van acht andere zaken.

Hari’s advocaat Bénédicte Ficq voerde vorige week aan dat haar cliënt slachtoffer is van een mediaproces. Hij werd neergezet als monster, psychopaat en butcher, aldus de raadsvrouw. Hari zei vandaag zelf dat hij is geschrokken van de ‘volkshetze’ tegen hem. Bij de zitting betoogde het OM vandaag dat Hari een eerlijk proces krijgt. Publiciteit is onvermijdelijk, is de conclusie van justitie.

De rechtbank beslist in de middag of Hari in de cel blijft. Hij zit vast sinds eind juli.