Ambtenaar betrokken bij Quote 500-bende uit Haagse Spoorwijk

Een ambtenaar van de gemeente Den Haag is opgepakt wegens betrokkenheid bij de bende die tientallen miljonairs in het hele land beroofde. De bende liet zich bij het zoeken naar geschikte adressen om in te breken inspireren door de Quote 500.

De ambtenaar is een 29-jarige vrouw uit Den Haag, zo meldt Novum. Ze zou haar positie hebben misbruikt om gegevens van slachtoffers door te sluizen naar andere verdachten. Ook zou ze gestolen geld hebben witgewassen. Er zijn ook twee andere vrouwen uit Den Haag opgepakt, van 26 en 27 jaar.

De politie kwam de inbrekersbende uit de Haagse Spoorwijk begin oktober op het spoor. De bende gebruikte de Quote 500 ter inspiratie om te kijken waar ze toe zouden slaan. Eerder werden vijftien verdachten aangehouden, negen van hen zitten nog vast.

Er werd niet alleen contant geld gestolen maar ook exclusieve horloges, sieraden, en andere luxe producten. In sommige gevallen liep de schade voor de slachtoffers op tot honderdduizenden euro’s. De politie verwacht dat de totale schade in de miljoenen loopt, zo schrijft Novum.

    • Mirjam Remie