Actrice Will van Kralingen (61) overleden

Will van Kralingen bij het in ontvangst nemen van de Theo d'Or, in 2007. Foto ANP / Rick Nederstigt

Actrice Will van Kralingen, die vijf jaar geleden met haar rol als koningin Elisabeth in het toneelstuk Maria Stuart een Theo d’Or won, is op 61-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt.

De actrice speelde haar laatste rol in de speelfilm De Goede Dood, meldt persbureau Novum. Ze was toen al ziek.

Will van Kralingen volgde haar toneelopleiding in Maastricht en Amsterdam. Haar carrière als actrice begon bij toneelgroep De Appel, waar ze in stukken als De Feeks, Faust en Oom Wanja speelde. Daarna was ze verbonden aan het Nationale Toneel. Daar was ze te zien in onder meer Hedda Gabler, Hebriana en Naspel en ontving ze haar Theo d’Or voor beste theateractrice.

Van Kralingen was ook te zien op televisie en op het witte doek. Ze speelde in series als De Zomer van ’45, Hartslag en Flikken Maastricht. Twee keer won ze een Gouden Kalf. In 1987 werd ze bekroond voor de film Havinck. Dertien jaar later volgde een Gouden Kalf voor beste actrice in een tv-drama voor Storm in mijn Hoofd.

    • Lex Boon