Zeker 15 doden bij aardbeving in Guatemala

Handout picture of a firefighters staying next to a body found under the ruins of a collapsed house in San Marcos, 240 km from Guatemala City,on November 7, 2012. At least 10 people died in southwestern Guatemala after a strong 7.4-magnitude earthquake struck off the country's Pacific coast on Wednesday, a firefighters' spokesman told AFP. AFP PHOTO/BOMBEROS DE GUATEMALA RESTRICTED TO EDITORIAL USE-NO MARKETING-NO ADVERTISING CAMPAIGNS-MANDATORY CREDIT 'AFP PHOTO/BOMBEROS DE GUATEMALA' -DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Handout picture of a firefighters staying next to a body found under the ruins of a collapsed house in San Marcos, 240 km from Guatemala City,on November 7, 2012. At least 10 people died in southwestern Guatemala after a strong 7.4-magnitude earthquake struck off the country's Pacific coast on Wednesday, a firefighters' spokesman told AFP. AFP PHOTO/BOMBEROS DE GUATEMALA RESTRICTED TO EDITORIAL USE-NO MARKETING-NO ADVERTISING CAMPAIGNS-MANDATORY CREDIT 'AFP PHOTO/BOMBEROS DE GUATEMALA' -DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS AFP

In Guatemala zijn gisteren bij een aardbeving zeker vijftien mensen om het leven gekomen.

SAN MARCOS. Bij een aardbeving in Guatemala met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter zijn gisterochtend zeker vijftien mensen om het leven gekomen. Het epicentrum van de aardbeving lag vlak voor de Pacifische kust ter hoogte van de plaats Champerico. De beving deed zich voor op zo’n 33 kilometer diepte. Veel doden vielen toen in hoofdstad Guatemala-Stad gebouwen instortten. Ook in de stad San Marcos bezweken gebouwen, waaronder een school, onder de schokken. De beving was tot in buurlanden El Salvador en Mexico voelbaar. In beide landen vluchtten mensen in de hoofdsteden de straat op. AP