Uitgelicht

Film

Cortex (Nicolas Boukhrief, 2008, F). Politiethriller met André Dussollier als Charles Boyer, een gepensioneerde politieagent met geheugenproblemen. Hij wordt opgenomen in een gespecialiseerde instelling voor de behandeling van Alzheimerpatiënten. Gezien het grote aantal sterfgevallen onder de patiënten raakt hij ervan overtuigd dat zij vermoord werden. Terwijl hij zich bewust is van zijn aftakelende geestelijke vermogens gaat Charles op onderzoek uit. Ook met Marthe Keller.TV5, 21.00-22.40u.

Informatief

Meldpunt! Uit onderzoek door dit consumentenprogramma zou blijken dat het toezicht op de ouderenzorg in Nederland door de Inspectie voor de Gezondheidszorg faalt. Over nog geen 3 procent van de verzorgings- en verpleeghuizen werd dit jaar tot nu toe gerapporteerd en de kwaliteit van de uitgevoerde inspecties zou te wensen over laten. Ned.2, 19.25-19.55u.

Der Flug des Seeadlers. De zeearend was in Europa door jacht en pesticiden zo goed als uitgestorven. Sinds het gebruik van zwaargiftige middelen aan banden is gelegd en de zeearend beschermd wordt, maakt het beest vooral in Midden-Europa een comeback. In deze film wordt een jonge vogel een jaar lang gevolgd, vanaf het moment dat hij zijn eischaal breekt tot en met zijn reis naar het noorden van Scandinavië. Arte, 19.30-20.15u.

Keuringsdienst van Waarde: Appelsap. Reportage over de productie van appelsap. De miljoenen kilo’s appels daarvoor komen voornamelijk uit Oost-Europese boomgaarden. Ned.3, 20.25-20.55u.

Großmacht China – Was will die neue Führung? Op het eerste congres in tien jaar van de Chinese communistische partij wordt naar verwachting Xi Jinpeng gekozen als nieuwe sterke man. Die keuze is allang voorgekookt, maar wie is Xi en wat kan de wereld van hem verwachten? Correspondenten Christine Adelhardt en Ariane Reimers proberen een kijkje te nemen in de coulissen van een land dat zich nog steeds afschermt en toch internationaal aan belang wint. ARD, 22.45-23.00u.

Amusement

The Big Bang Theory. Twee afleveringen uit seizoen 4, toen de drie hoofdrolspelers nog $65.000 per aflevering verdienden. (Tegenwoordig is dat $300.000. Er zijn 24 afleveringen per seizoen.) In The Bus Pants Utilization krijgt Leonard ruzie met Sheldon bij de ontwikkeling van een app. En in The Love Car Displacement verblijft de hele groep op elkaars lip in een hotel voor een conventie van wetenschappers, waardoor er spanningen ontstaan. Veronica, 19.05-20.00u.

Sport

Europa League. Om 19.00u verslag van AIK-PSV en, vanaf 21.00u, FC Twente-Levante. Vanaf 23.15u samenvattingen overige tweeëntwintig vanavond gespeelde wedstrijden. RTL7, 18.00-00.00u.