Tienduizenden Amerikanen opnieuw zonder stroom na tweede storm

epa03462616 Commuters make their way through the financial district as the area deals with a winter storm in New York, USA, on 07 November 2012. The region is dealing with the aftermath of Hurricane Sandy, which hit coastal areas hard and has left nearly one million people still without power. EPA/ANDREW KELLY
epa03462616 Commuters make their way through the financial district as the area deals with a winter storm in New York, USA, on 07 November 2012. The region is dealing with the aftermath of Hurricane Sandy, which hit coastal areas hard and has left nearly one million people still without power. EPA/ANDREW KELLY De noordooster bracht veel natte sneeuw met zich mee. Foto ANP / Andrew Kelly

De tweede zware storm die gisteren over New York en New Jersey trok, heeft ertoe geleid dat tienduizenden mensen in de staten opnieuw zonder stroom zitten. Bij velen was de elektriciteitsvoorziening nog maar net hersteld. Daarover bericht persbureau AP.

De storm was minder heftig dan zijn voorganger Sandy, maar heeft de toch al fragiele infrastructuur van de staat verder beschadigd. Door rukwinden tot 100 kilometer per uur vielen bomen en elektriciteitspalen om. Zo’n 60.000 huishoudens in New York en New Jersey waarvan de stroomvoorziening na Sandy pas was hersteld, zitten momenteel opnieuw zonder elektriciteit. In totaal hebben nog circa 650.000 mensen aan de oostkust van de VS geen stroom.

Andere gevolgen van de storm waren regen- en sneeuwval. De gouverneur van New Jersey, Chris Christie zei gekscherend over de storm: “Ik wacht nu op de sprinkhanen en de pest.”

In New York waren uit voorzorg alle bouwwerken stilgelegd en gezekerd en waren parken, speelplaatsen en stranden gesloten. Luchtvaartmaatschappijen schrapten opnieuw vluchten van en naar New York en omgeving. Vorige week leidde Sandy al tot meer dan twintigduizend geannuleerde vluchten.

    • Jeannine Julen