Opinie

Sommelier

Onlangs dineerden mijn man en ik in een door culinaire bladen aanbevolen restaurant. We werden bediend door een keurige ober van Afrikaanse afkomst, die vrijwel accentloos Nederlands sprak. We kozen een wijnarrangement en werden door deze ober van passende wijn voorzien. Afkomst van de wijn, het wijnhuis en kwaliteiten als „fruitige afdronk” wist hij zonder

Onlangs dineerden mijn man en ik in een door culinaire bladen aanbevolen restaurant. We werden bediend door een keurige ober van Afrikaanse afkomst, die vrijwel accentloos Nederlands sprak.

We kozen een wijnarrangement en werden door deze ober van passende wijn voorzien. Afkomst van de wijn, het wijnhuis en kwaliteiten als „fruitige afdronk” wist hij zonder blikken of blozen te benoemen. Enigszins verrast door zoveel deskundigheid vroeg ik hem: „bent u hier de sommelier?”

Hij antwoordde: „Nee, ik ben gewoon Somaliër.”

Ingrid Gaugler- Senden