Rotterdam Centraal opent zaterdag nieuwe passage

ROTTERDAM - Een luchtfoto van de bouwwerkzaamheden van het Rotterdam Centraal Station. Naar verwachting loopt de verbouwing van de OV-terminal tot het najaar van 2013. Foto ANP / Paul Raats
ROTTERDAM - Een luchtfoto van de bouwwerkzaamheden van het Rotterdam Centraal Station. Naar verwachting loopt de verbouwing van de OV-terminal tot het najaar van 2013. Foto ANP / Paul Raats Een luchtfoto van de bouwwerkzaamheden van het Rotterdam Centraal Station. Naar verwachting loopt de verbouwing van de OV-terminal tot het najaar van 2013. Foto ANP / Paul Raats

Zaterdag wordt de nieuwe passage van station Rotterdam Centraal in gebruik genomen. Dat maakte ProRail vandaag bekend. Bij de officiële opening is onder anderen wethouder Jeannette Baljeu aanwezig.

Het is het eerste gedeelte dat sinds de renovatie van het station wordt opgeleverd. De passage is zes keer breder dan voorheen en bevat diverse winkels. Volgens ProRail is de renovatie van Rotterdam Centraal de grootste stationsverbouwing ooit. Door het groeiende aantal treinreizigers zijn veel stations te klein geworden. De vraag naar gemak en comfort neemt daartoe toe, verduidelijkt de spoorbeheerder.

Verwacht wordt dat de renovatie van Rotterdam Centraal in 2013 is voltooid, zes jaar na de start van het project. Dagelijks maken zo’n 110.000 reizigers gebruik van het station. In 2025 zal dit aantal naar verwachting zijn opgelopen tot 320.000.

Twitter avatar RdamCentraal Rotterdam Centraal Als één van de laatste acties voor de opening zaterdag testen we vanavond de ontruimingsinstallatie #cs10nov |K
Twitter avatar RdamCentraal Rotterdam Centraal @Jaaploos De eerste ochtendreizigers lopen al door de nieuwe tunnel (vanaf 5.15 uur ca). Rond 11 uur openen we officieel! |K
Twitter avatar RdamCentraal Rotterdam Centraal Journalisten hebben net een voorproefje gekregen van de nieuwe #reizigerspassage > http://t.co/UKKMoYLl #cs10nov |K