Ontspannen wateren

File photo of the view over the city out of the restroom at the board floor of Germany's Commerzbank in downtown Frankfurt April 6, 2011. Commerzbank, Germany's second biggest lender, may cut between 5,000 and 6,000 jobs as part of a multi-billion euro cost cutting programme running until 2016, German weekly Die Zeit reported November 7, 2012, without naming sources. Commerzbank, which is set to announce details of its newest strategy revamp at an investor day on Thursday, declined to comment.REUTERS/Kai Pfaffenbach/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS EMPLOYMENT)
File photo of the view over the city out of the restroom at the board floor of Germany's Commerzbank in downtown Frankfurt April 6, 2011. Commerzbank, Germany's second biggest lender, may cut between 5,000 and 6,000 jobs as part of a multi-billion euro cost cutting programme running until 2016, German weekly Die Zeit reported November 7, 2012, without naming sources. Commerzbank, which is set to announce details of its newest strategy revamp at an investor day on Thursday, declined to comment.REUTERS/Kai Pfaffenbach/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS EMPLOYMENT) REUTERS

Tja. Best een leuk idee: urinoirs met uitzicht over Frankfurt. Dat is nog eens ontspannen wateren, haha! Totdat je hoort dat dit toilet vlak naast de boardroom ligt van de tweede bank van Duitsland: de Commerzbank. Met de bankencrisis nog vers in het geheugen, ga je dan toch denken: is dit niet vooral een symbolische middelvinger naar het gepeupel daar beneden in de straat? ‘Laten we eerst even lekker over ze heen urineren alvorens we ze het volgende onbegrijpelijke, totaal niet renderende financiële product gaan aansmeren?’ Goed, misschien zwaar aangezet en gedramatiseerd, maar in een wereld van de succesvolste bankiers en CEO’s, mannen die ook wel worden aangeduid als big swinging dicks, weet je niet helemaal zeker of dit toilet een kwestie van smaak is of een platte grap.

Er moeten bij de Commerzbank tussen de 5 à 6.000 banen verdwijnen, meldde het Duitse blad Die Zeit gisteren. Dat zijn de afgelopen weken vast geen opgewekte gesprekken geweest, daar op het toilet, met uitzicht over Frankfurt.