Levenslang voor schutter Giffords

Former Democratic Rep. Gabrielle Giffords, left, and her husband Mark Kelly leave after the sentencing of Jared Loughner, in back of U.S. District Court Thursday, Nov. 8, 2012, in Tucson, Ariz. U.S. District Judge Larry Burns sentenced Jared Lee Loughner, 24, to life in prison, for the January 2011 attack that left six people dead and Giffords and others wounded. Loughner pleaded guilty to federal charges under an agreement that guarantees he will spend the rest of his life in prison without the possibility of parole. (AP Photo/Ross D. Franklin) Gabrielle Giffords en haar man Mark Kelly verlaten de rechtbank na het vonnis. Foto AP / Ross D. Franklin

De Amerikaan die in januari 2011 zes mensen doodschoot en Congreslid Gabrielle Giffords zeer ernstig verwondde, is vandaag tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

De man van Giffords, astronaut Mark Kelly, vertelde de 24-jarige Jared Lee Loughner hoe zijn actie hun leven heeft veranderd. “Elke dag is een continue strijd om de dingen te doen die ze eens zo goed kon.”

Loughner zei niets en toonde geen enkele emotie. Kelly:

“Meneer Loughner, je mag dan een kogel door haar hoofd hebben geschoten, maar je hebt haar wilskracht en haar toewijding om van de wereld een betere plek te maken niet gebroken.”

Loughner zal de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen, zonder kans op vervroegde vrijlating.

    • Marije Willems