Kortkolom economie

Heijmans schrapt tweehonderd banen

Rotterdam. Bij Heijmans, het op twee na grootste bouwbedrijf van Nederland, verdwijnt bijna een kwart van de banen bij de afdeling woningbouw. Het gaat om 200 van de 875 arbeidsplaatsen. Dit jaar verkocht Heijmans 846 huizen, tegenover 961 in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het hele concern is op peil, zei topman Van der Els. Heijmans telt 8.000 medewerkers. (NRC)

Delta Lloyd geeft winstwaarschuwing

Rotterdam. Delta Lloyd verwacht dit jaar een 10 procent lagere operationele winst dan vorig jaar. De premie-inkomsten zijn in het derde kwartaal met 11 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden, het eigen vermogen slonk met ruim eenderde. Delta Lloyd zegt last te hebben van de lage rentestand, die de beleggingsopbrengsten drukt. (NRC)

Ook verzekeraar CZ verlaagt zorgpremie

Rotterdam. De maandelijkse zorgpremie van CZ, de nummer drie in de markt, zal volgend jaar 2 procent lager zijn. De maandpremie van de basispolis gaat naar 105,60 euro per maand. Daarmee sluit CZ aan bij de zorgverzekeraars die al eerder hun premies bekendmaakten. (NRC)