Kortkolom binnenland

Directrices scholen betrapt op fraude

Rotterdam. De directrices van twee basisscholen in het Overijsselse Fleringen en het Gelderse Zelhem zijn betrapt op fraude. De directrice van de school in Zelhem is deze week op staande voet ontslagen, die van de school in Fleringen nam deze zomer zelf ontslag omdat mogelijk sprake was van fraude, melden regionale media. De voormalige directrice van de basisschool in Fleringen zou de afgelopen drie jaar voor enkele duizenden euro’s aan onderwijsgeld hebben verduisterd. Tegen haar collega van de school in Zelhem is nog geen aangifte gedaan. Scholenstichting IJsselgraaf, waaronder deze school valt, zou de zaak nog onderzoeken. (Novum)

Hardloper gegrepen door trein

Rijswijk. Een hardloper is gisteren in Rijswijk gewond geraakt doordat hij werd gegrepen door een trein. Hoewel de spoorbomen al waren gesloten, dacht de man nog voor de trein een spoorwegovergang over te steken, meldt een politiewoordvoerder. Hoe zwaar de verwondingen van de hardloper zijn, weet de zegsvrouw niet. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. (Novum)

Vuilnisman vindt raketwerper

Mijdrecht. Een vuilnisman heeft gisteren een raketwerper die hij bij zijn ronde in het vuilnis aantrof bij de politie in Mijdrecht afgeleverd. Agenten waarschuwden de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. De raketwerper is meegenomen voor onderzoek. Gezocht wordt onder meer naar sporen op het wapen. (Novum)

Installaties BASF Utrecht stilgelegd

Utrecht. Twee installaties van chemiebedrijf BASF in De Meern zijn dinsdag uit voorzorg stilgelegd. Dat gebeurde naar aanleiding van een jaarlijkse inspectie waar enkele gebreken zijn geconstateerd, meldt de gemeente Utrecht, waar De Meern onder valt, vandaag. De installaties mogen niet meer worden gebruikt tot er een oplossing is. (Novum)