kijktips

None

Film

Cortex (Nicolas Boukhrief, 2008, F).

Politiethriller met André Dussollier als gepensioneerde politieagent met geheugenproblemen. Hij wordt opgenomen in een instelling voor de behandeling van alzheimerpatiënten. Gezien het grote aantal sterfgevallen onder de patiënten raakt hij ervan overtuigd dat zij worden vermoord. Terwijl hij zich bewust is van zijn aftakeling gaat hij op onderzoek uit. Ook met Marthe Keller. Nederlands ondertiteld. TV5, 21.00-22.40u.

Informatief

Keuringsdienst van Waarde: Appelsap.

Reportage over de productie van appelsap voor de Nederlandse markt. Daarvoor blijkt een ras te worden gebruikt dat in Oost-Europese boomgaarden wordt geteeld. Ned.3, 20.25-20.55u.

Großmacht China – Was will die neue Führung?

Op het eerste congres in tien jaar van de Chinese communistische partij zal naar verwachting Xi Jinping gekozen worden als nieuwe sterke man. Wie is hij en wat kan de wereld van hem verwachten? De ARD-correspondenten nemen een kijkje in de coulissen van een land dat zich nog steeds afschermt en toch internationaal aan belang wint. ARD, 22.45-23.00u.

Amusement

The Big Bang Theory.

Twee afleveringen uit seizoen 4, toen de drie hoofdrolspelers nog 65.000 dollar per aflevering verdienden. (Nu is dat 300.000 dollar. Er zijn 24 afleveringen per seizoen.) In The Bus Pants Utilization krijgt Leonard ruzie met Sheldon bij de ontwikkeling van een app. En in The Love Car Displacement zit de hele groep voor een conventie van wetenschappers op elkaars lip in een hotel, waardoor spanningen ontstaan. Veronica, 19.05-20.00u.

Sport

Europa League.

Om 19.00u verslag van AIK-PSV; vanaf 21.00u FC Twente-Levante. RTL7, 18.00-00.00u.