Hele dag droog

Regenstoringen volgden elkaar de afgelopen tijd in een rap tempo op, maar met een hogedrukgebied dat geleidelijk dichterbij gaat komen, blijven deze de komende dagen iets meer op afstand.

Vanavond en vannacht ligt de kern van dat hogedrukgebied boven de Vogezen met een uitloper tot boven ons land. De wind zwakt daardoor iets af en vooral in het zuiden klaart het op met daar minimumtemperaturen rond 5 graden. In het noorden overheerst de bewolking en daar daalt de temperatuur tot een graad of 7.

Morgen schuift het hogedrukgebied richting Oostenrijk, waardoor de wind bij ons tijdelijk naar het zuiden tot zuidoosten draait. Daarmee wordt relatief droge lucht aangevoerd en er is dan ook geregeld ruimte voor de zon, afgewisseld door wolkenvelden, waarvan later ook stapelwolken. Het is de hele dag droog, pas in de avond arriveert in Zeeland wat regen. De middagtemperatuur ligt rond normaal voor deze tijd met zo'n 10 graden.

Zaterdag weet een storing ons weer te bereiken en valt van tijd tot tijd wat regen, maar zondag en maandag volgt vanuit het zuidwesten opnieuw een hogedrukgebied, waarop beide dagen overwegend droog verlopen met ook geregeld zonneschijn.

De temperatuur is echter nog de meest stabiele factor in het geheel, want deze blijft iedere dag rond 10 graden uitkomen. En ook de nachten worden niet kouder dan een graad of 6.