En verder

Pieterjan Ginckels

De Vlaamse kunstenaar Pieterjan Ginckels (1982), vorig jaar winnaar van de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst, maakt werk dat over meer gaat dan schilderkunst alleen. Hij creëert tekeningen en foto’s met een iPad, en laat zich inspireren door Facebook en elektronische muziek. Maar ook de kunstgeschiedenis is een referentiepunt. Zo toont hij in Galerie de Expeditie een kleine afbeelding van Ed Ruscha’s bekende werk A Blvd. Called Sunset , waarin Ginckels ‘Sunset’ verving door ‘Anspach’, de Brusselse straat waar Ginckels woont en werkt. Ook is een reeks sculpturen en foto’s te zien waarin Ginckels de eerste generatie iPod onder de arm neemt.

T/m 22 dec. in Galerie De Expeditie, Leliegracht 47, Amsterdam. Inl: de-expeditie.com

Youasme

Torch Gallery organiseert een tentoonstelling van het Nederlandse modelabel Youasme met als thema ‘the art of sharing’. Kunstenaars Mark van Vorstenbos en Twan Janssen begonnen hun merk in 2010 met behulp van crowdfunding. Samenwerking is een rode draad door al hun activiteiten. Met deze tentoonstelling hopen Vorstenbos en Janssen nieuwe sponsors voor hun label te vinden. Het fotografenduo Blommers/ Schumm en ontwerper Riëtte Wanders leverden bijdragen in de vorm van fotoportretten en een bureau.

T/m 22 dec. in Torch Gallery, Lauriergracht 94, Amsterdam. Inl: torchgallery.com